Rólam

Hangszeres, énekes, játékos készségfejlesztő foglalkozásokat, gyerekkoncerteket, és interaktív, vidám mókákat tartok óvodás és kisiskolás gyermekek számára. Ehhez a hátteret énektanári és gyermekvédelmi tapasztalataim, népzenész és gyermektáncházas múltam, széleskörű hangszerismeretem biztosítják. Dalaimmal igyekszem egy szép, örömteli világot teremteni a szülők, a gyerekekés önmagam számára.

Zenei műfajok

gyerekdalok

óvodai műsorok

fesztiválprogram

gyerekkoncertek

Gyerek foglalkozásaim

Célom

A gyermekeket játszva tanítani, érdeklődésüket felkelteni a zene, a hangszerek iránt.

Hitvallásom

Ha egy speciális gyermekotthonban a 16-17 éves, droggal érintett srácokat lehet szép szóval jó irányba terelni, akkor hiszem, tudom, hogy az óvodások is gyönyörűen megértik a mosolyt, a csendes kérést. Szükségtelen tehát katonai vezényszavakkal, véget nem érő fegyelmezéssel kordában tartani őket.

Élmény a gyereknek

TücsökSzabival kiengedhetik a gőzt, játszhatnak felszabadultan, az önmegvalósítás és az alkalmazkodás arányait önállóan tapasztalhatják meg. A zene és a közös dalolás gyógyító, fejlesztő, teremtő ereje mindezt egy valóságos varázslattá alakítja.

Cseke Szabolcs

Dalszerző, szövegíró, zenepedagógus, hangterapeuta. Saját dalait és a magyar népdalkincsből eredő átiratait példátlan közvetlenséggel tálalja a gyerekek és szüleik nagy örömére. Zenésztársai, Tóth Bence és Pávai Apor, fiatal, képzett zenészek, lelkesedésük és tudásuk legjavát nyújtva színesítik a műsort. A dalok pozitív életszemléletet sugároznak, vidámak, viccese, és a közös éneklést, játékos interakciót helyezik előtérbe.

Előélet

Számos formációban való muzsikálás után 2014-ben önálló műsorral és lemezzel bukkant fel, a Tücsökmantra nevű egyszemélyes produkció előadójaként, hegedűvel, gitárral, baglamával, hangtálakkal kezében, saját dalaival. Egyedül, vagy vendégzenészek társaságában.

Tücsökszabi Móka

(egyszemélyes előadás), valamint Tücsökszabi és a Hangyaboys (zenekari változat) – vidám, hegedűs-gitáros-tündérdobos interaktív műsor gyerekeknek, gyerekkoncert, születésnap, fesztiválprogram, óvodai, iskolai műsorok