Cseke Szabolcs: Ringató

Csendben úszik éjhajó,
halkan szuszog száz manó.
Alszik már a hintaló,
pihen Sára és Kató.
Anya karja átölel,
ajka lágyan énekel.
Arca tükör, tiszta tó,
mély álomba ringató.

TücsökSzabi Móka

"Süss fel Nap, fényes Nap, kertek alatt a ludaim JÓL VANNAK!"
Tücsökszabi saját dalaival, és a magyar népzene kincsesládájából merített ötletekkel varázsolja el a gyerekeket, szülőket egyaránt. Hegedűvel, gitárral, tündérdobbal, harmonikával, és egyéb hangszerekkel kíséri le dalait, melyek játékosak, viccesek, vidámak. A gyerekek nem csak hallgatói,hanem aktív, kreatív résztvevői a koncerteknek, tánccal, hangutánzással, gágogással, vágtázással, játékkal, közös dalolással, sok nevetéssel.

A zene hallgatása és művelése, valamint a bábozás, népmesék közös előadása terápiás eszközként is felfogható, hatása a gyermek kommunikációjában is megmutatkozik, az önkifejezést segíti.

A hangszerek világa csodálatos, de a zörejek, a harangszó, a poharak csendülése, a csend, a szél zúgása, a víz csobogása, vagy a szív dobbanása mind-mind a fejlődő zeneiséget szolgálja.

A gyerekek valami csodálatos dolgot is megtapasztalnak: azt ugyanis, hogy nem tudunk félni, ha énekelünk. Ma már tudják a neurobiológusok, hogy a felszabadult agy éneklés közben nem képes félelemérzéseket mobilizálni.