TücsökSzabi zeneovi1 TücsökSzabi zeneovi2 TücsökSzabi zeneovi3

TücsökSzabi zeneovi

Hangszeres, énekes, játékos készségfejlesztő foglalkozások

A Tücsökszabi Zeneovi átfogó zenei fejlesztő módszer, mely a gyerekek játékszeretetére, muzikalitására, illetve végtelen befogadóképességére és képzelőerejére épít.

Zeneovi foglalkozás

 

Cseke Szabolcs: Ringató

Csendben úszik éjhajó,
halkan szuszog száz manó.
Alszik már a hintaló,
pihen Sára és Kató.
Anya karja átölel,
ajka lágyan énekel.
Arca tükör, tiszta tó,
mély álomba ringató.

 

Fontos tudni, hogy a Tücsökszabi foglalkozások jelentősen különböznek a néptáncos alkalmaktól, annál sokkal átfogóbb fejlesztést jelentenek, ezért a kettő szépen megfér egymás mellett. A többi hasonló zeneovis foglalkozástól is lényegesen eltér, sokkal nagyobb szabadságot biztosítva a gyermeknek, és nem utolsó sorban aktív hangszeres játékot biztosít számukra. Szívesen tartok bemutató foglalkozást.

Lehetőséget teremt számukra az alkotás, az improvizáció élményeinek átélésére, a felszabadult játékra, a feszültségek oldására, a gőz kiengedésére.

Zeneovi fellépésA gyerekek megismerkednek hagyományos ütős, fúvós, pengetős, billentyűs, vonós hangszerekkel, valamint különleges zajkeltő eszközökkel, hangtálakkal. Megismerik a zenét, mint életre szóló barátot. Megtanulnak népmeséket, népdalokat, gyermekdalokat, mondókákat, újra és újra megtapasztalják a közös éneklés örömét, mely közösségformáló erőként is működik. Megismerik a meditatív csendet, a hang gyógyító erejét. A gyermekek együttműködési készsége fejlődik, a közösségben egyre aktívabban vesznek részt.

A zene hallgatása és művelése, valamint a bábozás, népmesék közös előadása terápiás eszközként is felfogható, hatása a gyermek kommunikációjában is megmutatkozik, az önkifejezést segíti.

A hangszerek világa csodálatos, de a zörejek, a harangszó, a poharak csendülése, a csend, a szél zúgása, a víz csobogása, vagy a szív dobbanása mind-mind a fejlődő zeneiséget szolgálja.

TücsökSzabi - BabaMóka

Ezen kívül a gyerekek valami csodálatos dolgot is megtapasztalnak: azt ugyanis, hogy nem tudunk félni, ha énekelünk. Ma már tudják a neurobiológusok, hogy a felszabadult agy éneklés közben nem képes félelemérzéseket mobilizálni.

 A szülőnek óriási felelőssége van abban, hogy felismerje gyermeke tehetségét, támogassa, bíztassa, segítse a gyermek kibontakozását.

A szülő a TücsökSzabi Zeneovi segítségével felkészülhet a kisiskolás korban elkezdődő zenei képzésre. A zeneoviban az anyukák és apukák bekapcsolódhatnak a folyamatba, részt vehetnek egyes programokon.

A kisebb tücsköket pedig anyuval, vagy apuval együtt szeretettel várom szintén heti rendszerességgel tartott TücsökSzabi - BabaMóka hegedűs-bábos mondókás mókáimon, több helyszínen.

 

 

Cseke Szabolcs

 

Hangszeres, énekes, játékos készségfejlesztő foglalkozásokat tartok óvodás gyermekek számára. Ehhez a hátteret énektanári és gyermekvédelmi tapasztalataim, népzenész és gyermektáncházas múltam, széleskörű hangszerismeretem biztositják.

Célom a gyermekeket játszva tanítani, érdeklődésüket felkelteni a zene, a hangszerek iránt. Szívesen tartok bemutató foglalkozást.

 

 

Hitvallásom:

Ha egy speciális gyermekotthonban a 16-17 éves, droggal érintett srácokat lehet szép szóval jó irányba terelni, akkor hiszem, tudom, hogy az óvodások is gyönyörűen megértik a mosolyt, a csendes kérést. Szükségtelen tehát katonai vezényszavakkal, véget nem érő fegyelmezéssel kordában tartani őket.

TücsökSzabival kiengedhetik a gőzt, játszhatnak felszabadultan, az önmegvalósítás és az alkalmazkodás arányait önállóan tapasztalhatják meg.

További lehetőségek:

  • egyéni foglalkozások
  • konzultáció a szülőkkel
  • nyári táborok a szülő és a gyermek együttes részvételével, igény szerint

Félévenként a foglalkozáson neves előadókat látunk vendégül,mint a méltán elismert Palya Bea, a bábos mesemondó, Csernik Szende,vagy a dalaival gyógyító Bagdi Bella, és havonta egyszer a néptáncé a főszerep.

Zenovi foglalkozások az alábbi helyszíneken:

  • Budai Miniovi (XI. ker.)
  • Malvin Ház (I. ker.)
  • Huncutka Ovi (XXII. ker.)
  • Leányka Ovi (XXII. ker.)
  • Napocska Ovi (XXII. ker.)
  • Tündérkert Ovi (XXII. ker.)

„Csak tiszta forrásból!” – a magyar népzene tisztaságára, csodálatos sokszínűségére építve érdemes elkezdeni gyermekünk zenei nevelését.

 

Szeretettel:

Cseke Szabolcs „TücsökSzabi”

admin